BAVARIA SVERIGE

SENASTE NYTT FRÅN BAVARIA SVERIGE

Visning i Henån 9 till 12 maj - Se Bavarias succémodeller sjösatta i Henån

Från torsdag 9 maj till och med söndag den 12 maj kan du se BavariaCruiser 34, Bavaria C38 och Bavaria C42 i vår hamn i Henån på Orust.

Alla modeller är stora försäljningsframgångar förBavariavarvet och lovprisad av internationell press. Kom se och förstå varför!

För att man verkligen skall få tid för båtarna har vi bokadevisningar mellan 11:00 och 17:00 alla dagar.

Segla ny Bavaria 2025

Populära båtar får tyvärr långa leveranstider. Just nuligger varvets leveranstider  på senhösten 2024, förutom nya C46 som ligger i mars 2025. Så vänta inte för länge omdu vill segla en ny Bavaria 2025.

 

Segla "nästan ny"Bavaria C38 redan i sommar

Vi visar en mycket fin andrahands C38 från 2021 som kanlevereras nu i vår. Inomhusförvarad i Henån. Ta kontakt för mer information ochutrustningslista.

 

Boka tid:

bernt@bavariasverige.se

Telefon: 0708 5715 15

Nya Bavaria C46 - Premiär 2023!

Bavaria C46

Sommaren 2023 blir det premiär för den senaste modellen i varvets framgångsrika C-serie. Nya C46 kommer dra fördel av de senaste erfarenheterna i segmentet vilket borgar för enkel hantering av en riktigt bekväm och rymlig båt som kan anpassas för en mängd olika preferenser. Val mellan 3, 4 eller 5 hytter där kanske versionen med 4 hytter där alla har sin egen WC sticker ut. Versionen med 3 hytter ger möjlighet till ett separat rum för förvaring. Förpiken i 3-kabinsversionen blir gigantisk med separata WC och dusch.

Salongen erbjuder ett ordentligt stort u-pentry, stor soffa på motstående sida och ett riktigt navigationsbord. Med skrovrutor, däcksrutor och de nya däcksrutorna blir det en otroligt ljus plats att vara.

På däck är alla seglingsfuntioner möjliga att hantera från rorsmansplatsen och rullfock ger enkel hantering. Tillval med elektriska winschar och rullsystem förenklar ytterligare. Sittbrunnen med sina dubbla sittbrunnsbord ger en social båt där både aktiv segling och njutning möjliggörs. På det fasta, integrerade peket kan både gennaker och Codesegel föras för att få den extra farten på öppna bogar.

Bavaria C46 får premiär under sensommaren och leveranser startar i höst. Mer information kommer finnas tillgänglig i slutet av januari. Kontakta oss på info@bavariasverige.se för att hålla dig uppdaterad!

Segelbåtsvisning 5 - 8 januari - Se Bavaria segelbåtar på Orust

Börja det nya året med att upptäcka nya spännande segelbåtar.

Under trettondagshelgen i Henån kan du se Bavarias nya succémodeller C38 och C42.

Här kan du också se den välseglande Diva 34 SC och den innovativa dagseglaren Diva 24 DC.

Öppettider alla dagar mellan 11:00 och 18:00. Boka gärna tid på: bernt@bavariasverige.se

Bavaria C 42 -Årets segelbåt i Europa 2021- finns i hallen i Henån. Vald för sina fina seglingsegenskaper och med en komfort som sticker ut. Här visas modellen med en exklusiv inredning i valnöt som måste ses.

Nya C38 bjuder samma nydanande egenskaper som C42 men i ett lite mindre format. Hyllad världen över för sina seglingsegenskaper med vinst idet tuffa Skagen sea race i somras. Kom och upplev hur rymlig en 38 fots segelbåt kan vara med moderna former.

Träffa oss i Göteborg 8 till 10 april - Vi finns på Eriksberg Boat Show

Du kan besöka oss på mässan mitt i Göterborg från fredag den 8 till och med söndag den 10 april. Mer information om mässan hittar du här https://eriksbergboatshow.se/

Vi visar tre modeller på mässan

Se den nya spännande segelbåten Bavaria C38 som redan seglat upp som Sveriges mest sålda segelbåt i klassen.

 

Motorbåten Bavaria S30 en av varvets mest sålda modeller som bjuder på en ovanlig och attraktiv kombination av stor daycruiser och komfortabel bobåt.

 

På trailer på land finns Diva 24 DC den smidiga dagseglaren med sittbrunn som en 40 fots båt och övernattningsbar för fyrapersoner.

Vi har sett och kört Bavarias nya motorbåt SR36

Imponerande

Det första man slås av när man närmar sig den nya modellen från bryggan är att detta är något helt nytt. Båten utstrålar italiensk formgivning i framkant, moderna och funktionella former.

Det andra är att detta är en riktigt stor båt, och mycket riktigt, måtten överstiger modellbeteckningen och den angivna bredden på 3,85 m hjälper till att skapa känslan.

När man äntrar båten akterifrån via den väl tilltagna badbryggan, som går ända ut i sidan för smidig ombordstigning, möts man av en extra uteplats vänd mot havet. Vi var lite oroliga att detta skulle vara en onödig möjlig utrustningsdetalj och att funktionen inte skulle finnas där. Men här blir vi begeistrade, den rymmer lätt fyra personer och fyller en extra bra funktion genom att taket om man så väljer täcker en stor del av uteplatsen i övrigt. Sittgruppen görs lätt om till en stor solbädd när det passar bättre.

Ute eller inne

Väl uppe i båten kan vi konstatera att båtens grundidé, att skapa umgängesytorna på däck, och inte inombords är väl genomtänkt. Här finns en stor matplats med ett bord som går att förlänga från fikabord till långt matbord i två riktningar. Här ryms familj och gäster. Det stora pentryt är också placerat här så detta är båtens naturliga allrum. Som kund kan du välja hur du vill lösa tak och väggar.

Taket går att få antingen som heltäckt med en stor öppningsbar hård lucka, alternativt med en "soft topp" som är en mjuktopp som då öppnar i stort hela taket. Väljer du Coupé-versionen får du en glasvägg akterut med skjutbara glaspartier. Denna version ger den tydligaste lösningen av att detta är en del av inredningen i båten. Alla lösningar ger genom de stora glasytorna en härlig kontakt med omgivningarna. Med de öppningsbara taklösningarna väljer man smidigt om man vill vara inne eller ute.

För över i brunnen hittar du en modern cockpit för föraren. Alla reglage på rätt ställe och en stor yta som döljer dubbla skärmar för all information du har behov av för säker färd. Ett litet extra säte som inte såg mycket ut för världen men faktiskt fungerade bra. Dessutom en stor bädd att ligga skyddad på under färd.

En trappa ner

Den breda nedgångstrappan är lätt att gå i och bidrar till kontakten mellan våningarna. I salongen, som varvet valt att inte göra så stort på grund av lösningen med däcksrummet, finns en liten soffa med extra pall vid frukostbordet. Alternativt blir det en TV soffa då det finns möjlighet till TV-installation på motsatta sidan. I det lilla pentryt finns en diskho och mycket styvutrymmen samt ytterligare en kyl. Akter om pentryt på babordssidan finns det stora våtutrymmet med separerade utrymmen för handfat och wc/dusch.

Ägarhytt

För ut en riktig ägarhytt med en dubbelsäng man bara finner i betydligt större båtar. Stora garderobsutrymmen hjälper till att hålla ordning. På båda sidor väl tilltagna fönster som ger ljus och kontakt med havet utanför. Allt andas komfort och exklusivitet.

Generöst

Med ingång akterut på babordssida hittar du den generösa gästhytten. Vi vågar påstå att storleken är rekord i klassen. Det mest slående är de stora fönster som finns på båda sidor i hytten. Det ger en fantastisk känsla, väldigt långt från de krypin som tidigare akterhyttslösningar utgjorde. Kontakten ut i kombination med rymden kommer säkert att göra detta till ett favoritrum för många i besättningen. En lång soffa perfekt som dagbädd med boken eller plattan fungerar även som extrabädd. Två stora separerade bäddar som också smidigt går att göra en dubbelbädd av. Här ryms många barn om man så vill, och eventuella gäster kommer att vilja stanna länge. Gott om stuvutrymmen gör hytten komplett för sitt ändamål.

På havet

Vi lägger loss och vrider runt båten i den trånga hamnen på en nästan obefintlig yta med hjälp av Volvo Pentas Joystick Docking. Det är en långpassage ut och vi konstaterar att båten går utmärkt att manövrera och köra i såväl riktigt låg fart som i högsta deplacementsfart runt 7 knop. Väl ute på det öppna havet utanför Neustadt får vi testa ordentligt. Vi gör ett flertal tester från deplacementsfart till planing och båten går fint och lätt mellan de olika gånglägena. Närmast utan planingströskel. Den rejäla sjön gör att vi får testa båten i vågor som är ovanliga i svenska inomskärsvatten. I farter runt 30 knop går båten mjukt och utan problem i motsjön. Med de två Volvo Penta D4 motorerna toppar båten ca 35 knop.

Mersmak

Sammanfattningsvis är det svårt att inte bli imponerad av denna nya båt från Bavariavarvet. En båt man gläds åt att möta på bryggan med sina moderna vackra former. En båt att färdas bekvämt i till nya semestermål eller favoritviken i hemmavatten. Genom sin unika lösning med fyra rum ger båten också en fantastisk komfort för många under långa semesterperioder.Skulle gärna fira min semester i denna båt.

Mer om Bavaria SR36 på vår hemsida.

Se Bavarias nya segelbåtar på Orust

Från lördag den 5/2 till söndag den 13/2 kan du se Bavarias nya segelbåtsmodeller inomhus i Henån.

Öppettider under visningen är lördagar och söndagar 11:00 till 16:00 och vardagar 13:00 till 19:00.

I Henån kan du se nya C42 och C38 samt Cruiser 37 och 34 i nya versioner.

För allas säkerhet sker bara bokade visningar. Boka tid på mail conny@bavariasverige.se

Visning inomhus i Henån under Trettondagshelgen 6-9 januari

Se nya C38 & C42 - Årets båt i Europa🏆

Vi visar även Cruiser 37 & Cruiser 34.

Tidsbokning gäller - kontakta: info@bavariasverige.se

Nytt, spännande och innovativt från Bavaria - SR36

 

På mässan i Düsseldorf i januari presenterar Bavaria ett nytt koncept för sina motorbåtar.

Varvet har under många år varit marknadsledande för sportiga cruisers. Båtarna har en unik kombination av stora rymliga sittbrunnar och samtidigt fin boendekomfort under däck.

 

Nu tar varvet ett nytt stort steg i utvecklingen av konceptet. Idéerna började ta form med modellen SR41 men nu utvecklat till något helt nytt. Bavarias utvecklingsteam tillsammans med den italienska designern Marco Casali har på 11,68 meters längd och 3,98 meters bredd skapat nya spännande linjer och kreativa lösningar.

Mer av livet ombord har flyttats upp på det ljusa däcket med stora ytor att umgås på och ett rejält pentry på plats. Stora glasytor ger en härlig känsla av att vistas ute även om du stänger takluckan för att få mer skydd.

Båten kan levereras som hard-topmodell eller som en coupébåt, då med en glasvägg akterut.

Ett nytt och tredje alternativ kallas "Open-top" av varvet. Modellen har en lägre vindruta med luft upp emot taket som utgör en öppningsbar fast bimini top. Känslan i denna modell blir som en öppen båt men möjlig att stänga till med kapellytor upp mot taket.

Invändigt två stora hytter med rejäla dubbelbäddar. Båda med kontakt ut genom glasytor på båda skrovsidorna. Salongen har här ett kompletterande mindre pentry och frukostbord. Här finns också ett stort våtutrymme med separerad dusch.

Den nya modellen passar perfekt för våra svenska vatten med möjlighet till mer skyddade ytor på däck. Första båt kommer till Sverige redan under 2022.

Bavaria SR36
Magnifik sittbrunn & badplattform
Bavaria SR36 Open
Open-versionen
Bavaria SR36 pentry
Stort pentry i sittbrunnen
Bavaria SR36
Soldäck & skyddad passage längs skarndäck

Båtmässa på Bullandö Marina 18-19 september

Vi fortsätter med förra årets initiativ och visar båtar på mässan. Mysiga Bullandö Marina är en perfekt plats för att se våra båtar. Det visas även fler märken & tillbehör. Man får inte heller missa Bullandö Krog, fantastisk mat med utsikt över våra båtar!

Segelbåtar på mässan

Premiär för nya Bavaria C38! För första gången på mässa i Stockholm visas båten som redan är en stor succé i Sverige.

På mässan visar vi också Bavaria Cruiser 34 och Bavaria Cruiser 37 i nya versioner. Dessa modeller är nu bättre och finare än någonsin.

Se Bavariabåtar på Västkusten 27 - 30 augusti

Nu är det dags för båtmässor på västkusten!

Vi visar segelbåtar både på Ellös och vid vårt kontor i Henån, samt motorbåtar i Henån.

Segelbåtar Öppet Varv i Ellös

Premiär för nya Bavaria C38! För första gången på mässa i Nordeuropa visas båten som redan är en stor succé i Sverige.

På mässan visar vi också Bavaria Cruiser 34 och Bavaria Cruiser 37 i nya versioner. Dessa modeller är nu bättre och finare än någonsin.

Motorbåtar i Henån

Vid vårt kontor i Henån kan du se en ny Bavaria S30.

Här finns också flaggskeppet i S-serien, Bavaria S45. En imponerande båt med 3 stora hytter.

För dig som föredrar en flybridge-båt finns Bavarias stora Virtess på plats.

 

I Henån kan du också se en annan C38 i lugn och ro.

En superfin begagnad Bavaria Cruiser 42 -08 ligger till försäljning i hamnen.

Se de nya Bavaria modellerna i Henån

Från och med pingsthelgen och fram till helgen därpå kan du se nya Bavaria C38 i vår hamn i Henån på Orust. I hamnen finns även en ny Bavaria Cruiser 37 och en Bavaria Cruiser 34 av nya modellen.

För allas säkerhet har vi bokade visningar mellan 11:00 och 16:00 på helgen och mellan 13:00 och 20:00 på vardagarna.

Förhandsvisning av nya Bavaria C38

Bavaria varvets C-serie är en stor försäljningssuccé och lovprisad av internationell press. Nu senast kröntes C42 till "European Yacht of the Year" av en samlad yachtpress från hela Europa.

C38 och C42 har ju mycket gemensamt i formspråk och inredningslösning så även om det är C42 som står högst på önskelistan så är det värt att se nya C38.

 De båda Cruiser modellerna är båda av senaste modell med ljusa moderna inredningar. Cruiser 37:an är en två hytters båt och de 34:or vi visar är båda tre hytts båtar.

Segla 2022

Vid snabb beställning finns fortfarande en möjlighet att segla Bavaria båt till säsongen 2022 så passa på att komma och se modellerna nu! 

Bavaria motorbåt för visning

Under vecka 22 kommer vår nya visningsbåt, Bavaria S30, att vara på plats i Henån. Kontakta oss för visning. Även här finns möjligheter till leverans till sommaren 2022.

Boka tid:

bernt@bavariasverige.se

Telefon: 0708 5715 15

conny@bavariasverige.se

Telefon 073 509 02 48

Bavariaveckan i Henån 5 - 14 februari

Under en hel vecka och två helger är det Bavariavecka in Henån. Visning i hallen av Bavaria Cruiser 34 med både två & tre hytter och Bavaria Cruiser 37 med två kabiner.

För en säker visning, boka tid med Conny tel.: 073 509 02 48 mail: conny@bavariasverige.se

Öppettider:
Vardagar 12:00 – 19:00, Lördag och söndag 11:00 – 16:00
Boka tid med Conny tel.: 073 509 02 48 mail: conny@bavariasverige.se

C42 vinner båtvärldens Oscar!

Ett normalt år är det en riktig galamiddag under världens största båtmässa, Boot i Düsseldorf, där Europas ledande båtjournalister delar ut priser för årets båt. Ett flertal kategorier finns och i år gick utmärkelsen i klassen "Family Cruiser" till Bavaria C42.

I konkurrens med bl a Beneteau Oceanis 40.1 & Elan GT6 vann C42 en övertygande seger. Journalisterna lovordade seglingsegenskaperna, utrymmen och det fina utförandet.

De 12 jurymedlemmarna testade samtliga båtar noggrant enligt ett utförligt testprotokoll där inget lämnas åt slumpen.

Fantastiskt kul tycker vi!

I juli finns lillasyster C38 att se både på ost- och västkust. C38 är i mångt och mycket väldigt lik C42, inte minst i innerutrymmen.

Båtvisning på Orust 9 och 10 januari

Öppet 11:00 till 16:00

 

Andra helgen i januari har vi årets första visning vid vårt kontor i Henån.

Boka gärna tid för att vi skall kunna genomföra visningarna Coronasäkert.

Se nya Cruiser 37

Vi fick vår senaste leverans från Bavariavarvet dagarna före jul. Nu kan du se den nya modellen av Cruiser 37 för första gången på västkusten med ljus ek-inredning och nytt dyntyg. Denna båt har 2 kabiner.

I hallen finns också Cruiser 34 med teakinredning och3 kabiner.

Bästa affären

Nu kan du göra den bästa affären på en ny Bavaria båt. Vid leverans hösten 2021 ger varvet den absolut förmånligaste säsongsrabatten.

Kom och prata båt med oss

Vår målsättning är att med vår erfarenhet som grund ge dig de bästa råden för att optimera din båt för just ditt båtliv. Vi kan också visa material på de nya C modellerna.

 

Boka visning med:

Bernt Lindquist Tel. 0708 57 15 15 Mail:bernt@bavariasverige.se

Conny Hallgren Tel. 073 509 02 48 Mail: conny@bavariasverge.se

Nya C38 seglar!

Tyska tidningen Yacht har varit ute och seglat den första Bavaria C38. På tidningens hemsida finns de första bilderna att njuta av.

Klicka här för att komma till Yacht.de

Läs mer om nya C38 HÄR PÅ HEMSIDAN

💥NYHET - Bavaria Vida 33💥

Daycruiser med utombordare från världens effektivaste varv har premiär i september!

Nya Bavaria Vida 33 är en daycruiser i två versioner, en öppen version och en Hard Top. Fören kan antingen väljas med solbädd eller med sittplats och bord som rymmer sex personer.

Sittbrunnen har wet-bar med kyl, spisplatta, diskho och en stor L-soffa med bord.
Styrplatsen har tre sittplatser där två 9" displayer ger full kontroll över både navigation och system ombord.
Den stora badplattformen i aktern kan som tillval göras nedsänkbar för att erbjuda en perfekt badplats.
Invändigt finner du WC och en dubbelbädd och bra ljusinsläpp via de stora skrovfönstren.
Bavaria Vida blir därmed en av de rymligaste båtarna i klassen och inte bara en dagsbåt utan även en perfekt båt för längre turer.

Motoralternativen omfattar fyra val. Mercury 2 X 150hk, Mercury 2 X V6 200 hk, Mercury 2 X V8 250hk eller Mercury 2 X V8 300 hk monteras vid varvet och de erbjuder både kraft och bra driftekonomi.

Nya Bavaria Vida 33 får premiär i september och du kan redan nu kontakta oss för att boka provkörning vid världspremiären i Tyskland.

🎥 NYA BAVARIA C42 - VIDEO

Lördag 18/1 var det världspremiär för nya Bavaria C42 på mässan i Düsseldorf.
Tyska tidningen Yacht har redan hunnit ombord och filmat.

VÄRLDSPREMIÄR - NYA BAVARIA SR41

SR41 har världspremiär på båtmässan i Düsseldorf.
Se video från Norska Båtliv här!👇🏻

❗️NYHET - Bavaria C38❗️

C38 blir den nya favoriten!

2 eller 3 hytter med 1 eller 2 WC, gigantisk sittbrunn och specifikationer som lovar bra prestanda - Nya Bavaria C38 kommer bli en kanonbåt! Bavaria och Italienska Cosutti har designat en stor 38-fotare som följer i fotspåren efter C42, en stor succé när den lanserades i början på året. Nya C38 blir på många sätt en båt med samma funktioner, men i ett mer hanterbart format och till ett attraktivt pris.
Med premiär i januari och leverans från i vår går nya C38 att beställa från idag.

KONTAKTA OSS FÖR ATT PRATA BÅT!

kontakta oss!

BAVARIA LIFE MAGAZINE

Bavarias egna tidning med nyheter och artiklar om Bavarias värld
Bavaria C42 seglar

SEGELBÅTAR

Cruiser  C-Line  Vision

Bavaria segelbåtar sträcker sig över tre modellprogram mellan 10 och över 16 meter. Sedan 1978 har Bavarias segelbåtar varit ledande i cruising-klassen genom att erbjuda oslagbart mycket båt för pengarna. Världens mest effektiva varv ger dig mer glädje för pengarna, med en kvalitet som man kan förvänta sig av tysk produktion.
MER OM SEGELBÅTAR
Gå till
Bavaria S45 exteriör

MOTORBÅTAR

Vida S-Line SR-Line R-Line Virtess

Bavaria tillverkar motorbåtar sedan över 20 år tillbaka och nuförtiden är motorbåtarna lika populära som segelbåtarna. 5 modellprogram ger oslagbar valfrihet att hitta din drömbåt. Exklusiva inredningar samsas med sportiga prestanda.
Nu finns även Vida 33, Bavarias första båt med utombordare. En perfekt båt för svenska vatten!
MER OM MOTORBÅTAR
Gå till

MER INFORMATION

Önskar du prislista & mer information? Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort!

Tack! Vi återkommer inom kort.

Ajdå, något gick fel. Vänligen försök igen. Tack!

Email

info@bavariasverige.se
Service & reservdelar: Gå till Service
Mail: service@bavariasverige.se
Specifik person nås på:
förnamn@bavariasverige.se

Kontor Stockholm

Barnviks Varv, Djurhamn

Växel: 08 574 40 990

kontor Västkusten

Henån, Orust

Tel: 0304 333 010