Att köpa Bavaria

KÖPA BAVARIA

SÅ GÅR DET TILL ATT KÖPA EN BAVARIA

Att köpa en ny båt är framförallt spännande och roligt men kan också vara en lite nervös process. Vårt jobb är att se till att du känner trygghet och att resultatet blir en båt som passar just dina behov och önskemål. Med vår långa erfarenhet av båtliv i alla former och över 30 årserfarenhet som generalagent för Bavaria i Sverige tror vi oss ha vad som krävs för att ge dig de bästa råden för ditt båtköp. Vi har kontor på både väst- och ostkust för att kunna möta dig på smidigast sätt. Du är välkommen ut i våra skärgårdar för ett fysiskt möte men vi kan klara många frågor via mail och telefon om det passar dig bättre.
FINANSIERA BÅT
Tillsammans med Swedbank Finans och Wasa Kredit erbjuder vi förmånliga villkor för båtlån. Man kan låna upp till 80% av köpesumman med båten som säkerhet. Löptiden är normalt mellan 10-25 år.
FÖRSÄKRA BÅT
Pantaenius har tillsammans med varvet i Tyskland skapat en speciell märkesförsäkring för Bavaria. Det ger Bavaria-ägare en väldigt förmånlig försäkring för sin nya båt.

MJUKSTART I BÅTLIVET

Redan 2006 startade vi med kurser specialanpassade för båtköpare. Med erfarna båtutbildare är det den perfekta starten på ett bekymmersfritt och avslappnande båtliv. Utbildningen sker på din egen båt i din egen takt. Kursen anpassas efter dig och det du tycker dig behöva kunna bättre. Hantera segel? Lägga till? Navigera? Du bestämmer! Du kan till och med välja om utbildaren skall vara kvinna eller man.

KÖPGUIDE

Innan köp

 • Begär prislista här på hemsidan, under respektive modell. Fundera över vilken utrustning du vill ha på båten.
 • Kontakta oss för att diskutera utrustningen. Vi har ofta förslag på vad som är bra, och kanske mindre bra, för dig att välja på listan. Gemensamt optimerar vi båten efter era krav och efter hur ni tänkt er att använda er nya båt.
 • Vi gör en offert baserat på vad vi kommit fram till.
 • Baserat på offerten gör vi ett avtal. Där framgår betalningsvillkor, leveranstid och specifikation på båten.
 • Efter att avtalet är underskrivet beställer vi båten av varvet. Handpenning erläggs.

Innan leverans

 • Det finns möjlighet att justera utrustningen från varvet fram till 3 månader före utsatt leverans. Den svenska utrustningen går att komplettera fram till 2 veckor före leverans.
 • Ett par veckor innan båten är klar vid fabriken kommer en faktura på båten.
 • När båten anländer till oss börjar montage och arbeten som görs i Sverige, det kan vara bottenmålning, riggning och andra specifikt svenska utrustningsdetaljer. Normalt tar det mellan en och tre veckor beroende på omfattningen av arbetet.
 • När allt är klart är det dags för en leveransgenomgång. Vi gör en grundlig genomgång av båtens alla funktioner och genomför en introduktions tur om köparen så önskar. Enligt vår erfarenhet är det bra att lägga lite extra tid på detta, det kommer att ge er än mer glädje av er nya båt.

Efter leverans

 • Den första tiden efter leverans kan det dyka upp en och annan fråga. Det är bara att ringa eller maila.
 • Om det mot förmodan skulle vara något som inte fungerar så löser vi det med vår serviceorganisation. Som tur är har vi dock otroligt sällan problem med båtar från Bavaria. Varvets hårt styrda produktion säkerställer en jämn, hög kvalitet.
 • Efter en tids användande är det inte ovanligt att man vill komplettera båten. Vi bistår med extrautrustning som segel, peken, ankarspel i aktern eller kapell till våra båtar.
 • Har ni behov av båtplats kan vi ha möjlighet att hjälpa till med detta vid våra marinor på Värmdö och Orust. Även vinterförvaring kan du fråga oss om.

KONTAKTA OSS FÖR ATT PRATA BÅT!

kontakta oss!
Bavaria C42 seglar

SEGELBÅTAR

Cruiser  C-Line  Vision

Bavaria segelbåtar sträcker sig över tre modellprogram mellan 10 och över 16 meter. Sedan 1978 har Bavarias segelbåtar varit ledande i cruising-klassen genom att erbjuda oslagbart mycket båt för pengarna. Världens mest effektiva varv ger dig mer glädje för pengarna, med en kvalitet som man kan förvänta sig av tysk produktion.
MER OM SEGELBÅTAR
Gå till
Bavaria S45 exteriör

MOTORBÅTAR

Vida S-Line SR-Line R-Line Virtess

Bavaria tillverkar motorbåtar sedan över 20 år tillbaka och nuförtiden är motorbåtarna lika populära som segelbåtarna. 5 modellprogram ger oslagbar valfrihet att hitta din drömbåt. Exklusiva inredningar samsas med sportiga prestanda.
Nu finns även Vida 33, Bavarias första båt med utombordare. En perfekt båt för svenska vatten!
MER OM MOTORBÅTAR
Gå till

BAVARIA LIFE MAGAZINE

Bavarias egna tidning med nyheter och artiklar om Bavarias värld

MER INFORMATION

Önskar du prislista & mer information? Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort!

Tack! Vi återkommer inom kort.

Ajdå, något gick fel. Vänligen försök igen. Tack!

Email

info@bavariasverige.se
Service & reservdelar: Gå till Service
Mail: service@bavariasverige.se
Specifik person nås på:
förnamn@bavariasverige.se

Kontor Stockholm

Barnviks Varv, Djurhamn

Växel: 08 574 40 990

kontor Västkusten

Henån, Orust

Tel: 0304 333 010