BAVARIA YACHTS

VÄRLDSLEDANDE EFFEKTIVITET

Bavaria är världsledande i båtbranschen inom produktionsteknik. Produktionen är med tysk grundlighet styrd in i minsta detalj och produktionskontrollen saknar motstycke i båtbranschen.
Till sin avancerade produktion har varvet lagt en utvecklingsavdelning som arbetar lika avancerat som bilindustrin. Bavaria samarbetar även med världsledande konstruktionsbyråer och designföretag. Erfarna industridesigners ser till att varje detalj är noga genomtänkt och funktionen väl analyserad. Båten, men också tillverkningen, planeras noggrant redan i designprocessen. Detta arbete i kombination med varvets högteknologiska tillverkning ger kvalitetsbåtar till mycket attraktiva priser.

Ledande produktionsteknologi sedan 1978

Kvalitét

Genom en otroligt styrd produktion och med hjälp av robotar och maskiner är varje Bavaria 100% lik andra i tillverkningen. Robotarnas arbete gör att minsta skruvhål till den största skylight hamnar exakt på rätt plats.En helt automatiserad tillverkning av snickerierna gör att allt blir rätt, att alla lacklager läggs på rätt sätt. Den högteknologiska produktionen på ett löpande band där var sjunde station är en kontrollstation av tidigare arbete skapar båtar med en oöverträffad kvalitet.
Bavaria skrovtillverkning

100% tillverkad i Tyskland

Bavaria ligger i Bayern i södra Tyskland och där sker all produktion. Ingen skrov- eller möbeltillverkning hos en underleverantör utomlands. Allt görs vid Europas största produktionsanläggning för båtar i Giebelstadt. Det ger full kontroll på alla komponenter och hela produktionskedjan. För många tillverkare styr lönekostnaden produktionsplatsen. Bavaria har i stället utvecklat tillverkningen till den grad att den inte spelar någon roll. Effektivare tillverkning gör att en Bavaria är prisledande med tysk tillverkning.
Bavaria båttillverkning

Ingenjörskonst

Varje Bavaria är noggrant designad och konstruerad och Bavaria använder världens främsta båtkonstruktörer och designers för sina båtar. Till det läggs en komponent som inte är så vanlig i båtbranschen. Alla båtar konstrueras för att kunna bygga på ett effektivt sätt i produktion. Det kräver ett team som planerar alla nya båtar för att passa i det system som varvet använder i produktionen. Slutresultatet blir båtar med högsta kvalitet till attraktiva priser.
Bavaria konstruktion

KONTAKTA OSS FÖR ATT PRATA BÅT!

kontakta oss!
Bavaria C42 seglar

SEGELBÅTAR

Cruiser  C-Line  Vision

Bavaria segelbåtar sträcker sig över tre modellprogram mellan 10 och över 16 meter. Sedan 1978 har Bavarias segelbåtar varit ledande i cruising-klassen genom att erbjuda oslagbart mycket båt för pengarna. Världens mest effektiva varv ger dig mer glädje för pengarna, med en kvalitet som man kan förvänta sig av tysk produktion.
MER OM SEGELBÅTAR
Gå till
Bavaria S45 exteriör

MOTORBÅTAR

Vida S-Line SR-Line R-Line Virtess

Bavaria tillverkar motorbåtar sedan över 20 år tillbaka och nuförtiden är motorbåtarna lika populära som segelbåtarna. 5 modellprogram ger oslagbar valfrihet att hitta din drömbåt. Exklusiva inredningar samsas med sportiga prestanda.
Nu finns även Vida 33, Bavarias första båt med utombordare. En perfekt båt för svenska vatten!
MER OM MOTORBÅTAR
Gå till

BAVARIA LIFE MAGAZINE

Bavarias egna tidning med nyheter och artiklar om Bavarias värld

MER INFORMATION

Önskar du prislista & mer information? Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort!

Tack! Vi återkommer inom kort.

Ajdå, något gick fel. Vänligen försök igen. Tack!

Email

info@bavariasverige.se
Service & reservdelar: Gå till Service
Mail: service@bavariasverige.se
Specifik person nås på:
förnamn@bavariasverige.se

Kontor Stockholm

Barnviks Varv, Djurhamn

Växel: 08 574 40 990

kontor Västkusten

Henån, Orust

Tel: 0304 333 010