Kontakt

Bavia Yacht AB

Bavia Yacht har kontor och service på fyra platser i landet. Kontakta det kontor som ligger närmast dig för hjälp.
Vänligen notera att vi visar båtar efter tidsöverenskommelse.

FÖRSÄLJNING
Segelbåtar: Bavaria, Grand Soleil
Marcus;
marcus(at)bavariasverige.se, 08 574 40 994

Segelbåtar: Diva Yachts, Campus Boats
Bernt;
bernt(at)bavariasverige.se, 08 574 40 999

Motorbåtar: Virtesse, Bavaria, Greenline
Carl;
carl(at)bavariasverige.se, 08 574 40 992

Post:
Bavia Yacht
Box 119
139 02 Djurhamn

Stockholm, Värmdö, Huvudkontor
-Försäljning samtliga båtar
-Service
-Charter
-Ekonomi
-Marknadsföring

Telväxel: 08-574 409 90
Fax: 08-571 50818
Mail: info(at)bavariasverige.se

Reservdelar & Tillbehör
Tel: 08 574 40 995
Mail: service(at)bavariasverige.se

Västkusten, Orust/Henån
-Försäljning samtliga båtar
-Service
Öppettider ons-fre 10-18. Visning efter tidsbokning.

Tel: 0304 333 010
Bernt: bernt(at)bavariasverige.se
Conny: conny(at)bavariasverige.se
Grand Soleil, Marcus: marcus(at)bavariasverige.se

Södra Ostkusten: Västervik
-Försäljning samtliga båtar
-Service

Stefan(at)bavariasverige.se
Tel. försäljning: 0490-326 20
Fax: 0490-326 30
Tel. adm: 0490-32601

Återförsäljare Fabola Yachts

Finland, Ryssland, Estland
Alfa Yacht Production OÜ
Box 14, Keskväljak 13
Keila 76601
Estonia
tel: +372-56928848
fax: +372-6099065
e-mail: kalev(at)ayp.ee

Tyskland
DIAMOND Yachts GmbH
Yachtzentrum Baltic Bay
Börn 17
24235 Laboe
eMail: info@diamond-yachts.de
Tel: +49 . (0)4343 . 42 27 0
Fax: +49 . (0)4343 . 42 27 20

Aktuellt:

Läs Bernts nya blogg på Hamnen.se!

Skaparen av våra Diva- och Campusbåtar Bernt Lindquist skriver en blogg hos Hamnen.se, båtmagasinet på webben, med start idag. På bloggen kommer Bernt skriva om båtkonstruktion, framtidens båtliv och båtförsäljning. Första inlägget har titeln "Behövs fler båtmodeller".
Klicka här för att komma till Hamnen.se

Diva på ÅF Offshore Race 2013

Grattis till Jan Hird med besättning! Åter är det visat att en Diva, optimerad för lätthanterlig familjesegling, kan hävda sig i tuffaste konkurens på kappseglingsbanan. På nyss avslutade ÅF Offshore Race (tidigare Gotland runt), i den tuffa klassen SRS B med 46 startande båtar, blev Diva 35.an Fabulous 11:a med ett SRS tal på 1,296. Klassen är stentuff med välpreparerade båtar med SRS-tal mellan 1,285 till 1,349.
Även den absolut första Diva som såg dagens ljus, Diva 39:an Silverfågel, presterade riktigt bra. I den klass som nog erbjuder den största utmaningen, dvs doublehanded med besättning på bara två personer, lyckades Pontus Brenter bli tvåa med god marginal, endast 19 minuter efter vinnaren. Förutom att vi gläds med Janne, Pontus och besättningar berättar vi detta för att försöka beskriva vad Diva seglare upplever, nämligen den sanna seglingsglädjen. Svårt att förklara för den som inte upplevt men oavsett om du i huvudsak gör helgutflykter, seglar långt eller vill kappsegla kommer du att uppleva känslan.
En segelbåt skall svara mot många krav. Komfort i sittbrunn, i hamn så väl som på havet under krängning. Här skall en familj kunna bo komfortabelt under semestermånader eller riktig långfärd. Här är ergonomi och genomtänkta lösningar avgörande, funktioner som Diva båtar hyllats för i tester världen över.
Men ändå, viktigast av allt i våra ögon, en segelbåt skall skänka sina ägare sann seglingsglädje. Det handlar om stabilitet, fart, manöverbarhet men framförallt den rätta känslan. Nästa gång du möter en Diva seglare, fråga om Divakänslan! Återigen, stort grattis och tack för de värmande orden om båten efter målgång!
Klicka här för att komma till resultaten

Världens mest dokumenterade båtbygge

Familjen Nicander färdigställer en Diva 38.2 hemma på sin tomt i Marstrand. Med stor omsorg om varje detalj på båten och framförallt med stor skicklighet tar båten form. På bloggen www.meadiva.se kan du följa bygget. Bloggen har haft ca 30 000 besökare, ungefär 100 om dagen, vilket vittnar om ett stort intresse för hur en båt blir till. Här dokumenteras varje steg, in i minsta detalj, av båtens tillblivelse. Problem och tankar runt bygget får vi också ta del av. Resultatet blir som en instruktionsbok i båtbyggnation. Frågan är om ett båtbygge någonsin tidigare dokumenterats på detta sätt. Har du missat bloggen och har intresse av båtbyggnation rekommenderar vi den starkt.

Diva 24 DC vinner i Norge!

Här är rapporten från Norge; "Vår nye Diva 24DC ble rigget fredag etter jobb med en rask påfølgende test av båten. Kryssvinkelen imponerte og surfeegenskapene med spinnaker var helt klart tilstede. Vi har valgt standard seil på båten vår.
Lørdag reiste vi tidelig ut på regattabanen ved Steilene, Nesodden. Mannskap Paul Støp, Svein-Erik Sørum, Kay-Henning Nilsen og Sigurd Parmann. 
Båtene vi skulle konkurrere med var større og raskere en oss: HP 1030, Salona 38, First 35, Elan 37 for å nevne noen, men med lyskorrigerng er jo muligheten alltid tilstede.


1. seilas

En meget god start gjorde at vi holdt følge med hele feltet opp til første kryssmerke, spinnakeren sto direkte ved runding av kryssmerke og vi holdt god kontakt med de andre båtene på lensen, på neste kryss begynte bølgene å bremse oss og vi slet med å holde god fart i båten. Siste lens gikk pånytt meget bra med høy båtfart. Vi vant tilslutt denne seilasen overlegent, vi hadde faktisk vunnet med et lystall på hele 1,18.


2. seilas

På ny en god start på styrbord halser, men så sovnet besetningen totalt (gledesrusen ette første seilas var vel sterk), da vi slo hadde vi overstått kryssmerke med 4-5 minutter. Herfra gikk resten av seilasen meget bra og vi fikk også opp farten på kryss i relativt store bølger i opptil 9 m/s. Samkjøring mellom rormann og storseilkjører er veldig viktig fo å holde god fart i mye vind. På siste lens fikk vi noen surf som sendte båten av gårde i langt over 10 knop. I mål skilte det kun 2 minutter opp til første plassen - neste gang skal vi ikke sovne......."