Optimerad för det behagliga 
livet till sjöss
Utvecklingen av Vision 46 har genomgått en process som när ett bilmärke tar fram en ny bilmodell. Man startade med kundundersökningar i hela Europa. På ”work shops” tog man fram kundgrupper och underlag för vad dessa kunder krävde av sin nya båt, därefter utvecklades båten som koncept och vid möten med återförsäljare visades mock-ups på inredning och sittbrunn. Här diskuterades båtens planering, design och detaljutformning. Varenda detalj på båten har byggts upp i dator och vridits och vänts på. Arbetet har letts av Bavariavarvets utvecklingschef för segelbåtar Daniel Kohl. Förutom stor erfarenhet av utvecklingsarbete är Daniel en mycket erfaren seglare med kappseglingsmeriter.
Bavaria Vision 46 är en exklusiv båt med fokus på prestanda, modern harmonisk formgivning, boendekomfort och innovativa lösningar. 
Fräcka former från Farr Yacht Design och Design Unlimited ger långa seglande linjer för fart och en helt ny känsla invändigt. Samarbetet med Design Unlimited har resulterat i en båt med många finurliga lösningar och en ombonad känsla ombord, man trivs i båten omedelbart.
 
Sensationellt nytänkande för enkel hantering
Vision 46 har ett par helt nya system som tillval. 
Det är dels Bavaria Docking System som gör manövrering till en barnlek. Två bogpropellrar samverkar med motor, autopilot och plotter. Det gör att man kan förflytta båten i princip i vilken riktning som helst. 
Båten har även ett Auto Tack system som tillval vilket gör att man kan stagvända genom att endast trycka på en knapp. Båten skotar då focken på den nya kursen.
 
En ny sorts sittbrunn
Båten har en något förskjuten nedgång vilket ger en helt ny typ av sittbrunn där det stora bordet kan vara uppfällt konstant utan att vara i vägen för manövrering och segelhantering. Bordet kan sänkas och bildar då tillsammans med sidobänken en generös stor solbädd.
 
Vid konstruktionen har man utgått från att båtarna seglas av en ägarfamilj med gäster. Som följd av detta har båten i grunden två hytter, med en extrahytt som tillval. Det gör att båten får mycket generösa utrymmen invändigt.
 
Välj mellan två eller tre hytter.

Versionen med två hytter har en härligt stor ägarhytt i förskeppet. Här finns en inbjudande ”master bed”, stora garderober och förvaringsskåp. Längst förut, bokhylla för den viktiga litteraturen. Ett litet sminkbord för den i besättningen som vill bättra på finishen kan ju aldrig skada. Akter ut om babord en hytt med två separata bäddar som kan konverteras till en dubbelsäng. Här finns bekväm sittplats för vila eller ombyte. Garderob och förvaring med rymd så att gästerna kan stanna länge om du vill. Styrbord om nedgångstrappan finner du våtutrymmet. Det är uppdelat på rymligt wc med handfat och ett helt separat duschrum som ger hemkomfort. Akter om duschrummet ett stort stuv rum med lucka från däck och dörr från duschutrymmet.
Versionen med tre hytter får en extrahytt akter om duschrummet och wc i förpiken.

Kök och vardagsrum

Salong och pentry ser likadana ut på båda versionerna. Genom att nedgången från sittbrunnen är en aning förskjuten kan köksdelen göras ovanligt stor. Pentryt är att betrakta som ett modernt kök, separerat men öppet ut mot vardagsrummet. Stora arbetsytor i L-form och dubbla diskhoar på en köks ö på motstående sida. I pentryt finns en stor kyl med både topp- och sidomatning.
Salongen har en stor L-soffa med bord som går att förvandla från stort matbord till smidigt kaffebord. Två fåtöljer med litet bord på motstående sida. Denna sittgrupp går att flytta för att ge plats åt fler runt bordet. Salongsbordet går att beställa nedsänkbart för att kunna bäddas.
Salongen ger en oöverträffad känsla av kontakt med vatten och natur med fin sikt ut både stående och sittandes och med massor av ljusinsläpp.
  
För den erfarne seglaren

Nya Vision är utvecklad för att svara upp mot högt ställda krav från erfarna seglare.
 Seglare som lärt sig vad smidighet och lätthanterlighet betyder för glädjen att vara till sjöss. Seglare som lärt sig att uppskatta genomarbetad komfort. Seglare som vill segla långt och tillbringa mycket tid i sin båt. Farr Yacht Design har gett Vision 46 ett slankt skrov som borgar för fart och kommer att skänka långa sköna seglatser.
Test av Yachting WorldGenomgång av båten med Bavarias utvecklingschefBavaria Trim Control system

  • Start
  • Tekniska specifikationer
  • Begär prislista
  • Kontakta mig!
  • Bilder
  • Dokument