Utveckling och optimering för ett behagligare liv till sjöss

Den nya Vision-serien är båtar optimerade för komfortabel långsegling, utvecklade efter ”work shops” med seglare i nord- och Sydeuropa. Ett långsiktigt arbete för att identifiera de krav som seglare ställer på en modern båt anpassad för komfort för 4-6 personer ombord. Resultatet är båtar med en helt ny design både in- och utvändigt. Ett modernt formspråk med en känsla för detaljer. Invändigt har Visionbåtarna ett helt eget utförande i exklusiva material och smarta lösningar. Exempel på detta är durkarna som har en separat upphängning för bästa passform och isolering där även tankar ryms under durkarna, de nedsänkbara borden i salong och sittbrunn, det nedsänkbara navigationsbordet, Trim Control för att slå med en knapptryckning och Dock Control för enkel tilläggning med joystick. Trim Control och Dock Control kan även integreras i plottern för ytterligare funktioner och enkel hantering.

Farr Yacht Design står för konstruktion och Design Unlimited för formgivning av Visionserien. Utvecklingsföretag som borgar för kvalitet i seglingsegenskaper, planering och utförande. Farr Yacht Design är världens framgångsrikaste design företag under de senaste 20 åren när det gäller skrov, köl och roder utformning. Här finns också avancerad ingenjörskunskap för att utveckla optimerade laminat och effektiva förstärkningssystem. Design Unlimited är ett Engelskt företag som specialiserat sig på Superyachter. Med Visionserien har de tagit denna erfarenhet till Bavaria.

Engelska Yachting World testade Vision 46 i decembernummret 2012 och sammanfattade; "This is a highly innovative design, with a strict attention to detail, a premium regard for comfort and impressive build quality and styling throughout."