Bavariavarvet nya cruisingserie är utvecklad tillsammans med världens mest renommerade konstruktörer för att skänka sina ägare bästa boendekomfort och största seglingsglädje. Båtarna är konstruerade av Farr Yacht Design och formgivna av Design Unlimited

  • Mest båt för pengarna
  • Perfekt familjecruising
  • Tysk kvalitet
  • Avancerad konstruktion av Farr Yacht Design
  • Design i framkant signerad Design Unlimited

Bakom varje modell ligger avancerade studier av både funktion och prestandaberäkningar för att ge båtar med optimala egenskaper. Det innebär att Bavarias modeller passar utmärkt för dess huvudsakliga användning, bekväm familjesegling, men även för de som vill hävda sig på kappseglingsbanan.
Genom att använda sig av Farr Engineering är Bavaria de bäst strukturellt uppbyggda produktionsbåtarna på marknaden idag. Samma avancerade analyser som görs till världens mest avancerade kappseglingsmaskiner görs för varje Bavaria Cruiser-modell. Det handlar om strukturella beräkningar och materialanvändning.
Båtarnas moderna formspråk kommer Engelska Design Unlimited. Företaget har en gedigen erfarenhet inom båtdesign och har under många år arbetat med några av världens mest exklusiva yachter. Design Unlimited har gett båtarna en mjukare, mer inbjudande och ombonad känsla där olika material matchar träinredningarna på ett smakfullt sätt. De flertalet olika tillvalen av träslag, tyger och durkmaterial är omsorgsfullt utvalda för att ge möjlighet att sätta sin egen personliga prägel på sin nya båt.

Trots sin optimering för cruising är de nya modellerna mycket bra seglare. Farrs nya konstruktioner för Bavaria har hävdad sig väl på kappsegling både i Sverige och utomlands. Seglingsglädje föds i ett lättdrivet modernt skrov med långa seglande linjer och väl avvägda sektioner. Resultatet är fart och mjuk gång i grov sjö.
Nytänkande ger också mycket stora sittbrunnar med plats för både aktiv segling och härlig avkoppling. Inredningarna är planerade för att ge trivsel och komfort. Optimalt utnyttjande av volymen ger stora bobåtar i hela serien. Stora och effektiva pentryn. Rejäla hytter med stora kojer. Luftiga salonger med många sittplatser. Stora WC- och våtutrymmen. Allt är planerat för komfortabelt boende under långa behagliga semestertider. Inredningarna har ett modernt formspråk och alla snickerier är i trä med valmöjlighet mellan klassisk mahogny, ljus ek eller en mörkare valnöt. Extremt många ljusinsläpp i form av skylights, portlights och fönster ger ljus och kontakt med havet utanför.

Bavaria ger mer båt!
Tack vare en överlägsen produktionsteknik och stora volymer ger Bavaria mer båt för pengarna. Oavsett avsett vilken storlek du väljer. Du får en större båt med bättre seglingsegenskaper och mer komfort som följd. Du får också mer standardutrustning på köpet när du väljer en Bavaria. Titta närmare på din båtstorlek och jämför!Aktuellt:

Läs Bernts nya blogg på Hamnen.se!

Skaparen av våra Diva- och Campusbåtar Bernt Lindquist skriver en blogg hos Hamnen.se, båtmagasinet på webben, med start idag. På bloggen kommer Bernt skriva om båtkonstruktion, framtidens båtliv och båtförsäljning. Första inlägget har titeln "Behövs fler båtmodeller".
Klicka här för att komma till Hamnen.se