Long Cruise-serien lanserades 2015 med GS 46 LC, vilken vann Årets båt i Europa 2016 i kategorin "Luxury Cruiser". Som en följd av succén med 46 LC startades utvecklingen av en större 52-fotare. Design, prestanda, komfort och kvalitet "Made in Italy" karaktäriserar den nya GS 52 LC.

GS 52 LC är återigen resultatet av ett samarbete mellan Nauta Design och Marco Lostuzzi. Båten är designad för att erbjuda komfort, säkerhet och prestanda på långa seglingar. För att uppnå detta har skrovet större volym och stabilitet jämfört med "Performace"-serien. Tankar och batterier är centralt placerade för att uppnå ett lågt viktcentrum. Den större skrovvolymen ger även mer komfort invändigt.
En genomgående reaktion av alla som sett GS 46 LC är den fantastiska inredningen. Den smarta layouten, det exklusiva utförandet, den ljusa och moderna stylingen och de mänga valmöjligheterna. GS 52 LC bygger vidare på dessa egenskaper och tillför den extra komfort som ett större format medför.
Grand Soleil 52 LC får tre hytter med egen WC som standard och en stor segelförvaring alternativt tillvalet med crew cabin i förskeppet. Owners cabin i fören har separat WC och dusch och kan fås i center eller förskjuten om babord. Salongen erbjuder en generös sittgrupp samt separata sittplatser, där ett eget bord kan justeras i höjdled. Pentryt blir i U-form med väldigt gott om plats. Akterut finns dubbla akterhytter med tillval för en fjärde hytt.

Exteriört får båten samma smarta lösning som 46 LC där samtliga tampar och winchar är samlade precis framför rorsman och alla tampar är gömda under däck. Den specialbyggda targabågen i kolfiber tar storskotet vilket öppnar upp sittbrunnen för bekväm segling, utan en enda tamp att snubbla på.
Självslående fock är standard och det integrerade peket är perfekt för Code-segel eller gennaker på rulle -perfekt för enkel hantering. Den nedfällbara akterspegeln gömmer en bekväm tillgång till vattnet samt ett jollegarage.
Stora tankvolymer om 300 alt 425 l diesel och 900 l vatten möjliggör långa turer till sjöss.

Grand Soleil 52 LC är den moderna långseglaren -Snabb, säker, enkel att hantera, komfortabel och med en ljus interiör.
  • Start
  • Tekniska specifikationer
  • Begär prislista
  • Bilder
  • Dokument