Grand Soleil introducerar en helt ny serie, Grand Soleil LC.

LC står för Long Cruising och det är en bra beskrivning av konceptet. En båt för långa perioder ombord. Med tre rymliga hytter, där den främre är en väldigt rymlig Owners Cabin, en fantastisk salong med sikt i alla riktningar, två rymliga våtrum och ett ordentligt pentry är detta den perfekta båten för livet ombord. Grand Soleil har ett stolt arv på kappseglingsbanorna och det har inte fallit i glömska med den nya serien. Båten är ritad för att på ett snabbt och säkert sätt ta sig långa distanser.

Exteriört får 46 LC många praktiska funktioner. Ett fast peke för gennaker och Code 0 och möjlighet till självslående fock och rullmast underlättar hanteringen för segel. För de dagar när motorn passar bättre har båten en klassledande 75 hk Volvo Penta som standard, vilket ger en marschfart på ca 9 knop för motor. Ett segelstuv i förskeppet ger extra stuvutrymme och på fördäck finns även en ny innovation på segelbåtar, ett soldäck med möjlighet till Bimini vilken förvaras i en recess i däcket. Två olika typer av sprayhood erbjuds, en fast och en fällbar, vilket tillsammans med den fasta targabågen ger en skyddad sittbrunn.

Sittbrunnen är ovanligt stor för typen av båt med en asymmetrisk nedgång vilket möjliggör ett stort fast sittbrunnsbord. Bordet kan även sänkas vilket ger en stor solbädd. Rorsmansplatsen har dubbla rattar med alla seglingsfunktioner nedragna till två winschar på varje sida. Akterspegeln har en fällbar badplattform som i uppfällt läge ger en skyddad sittbrunn. Det finns även ett dedikerat utrymme för livflotte.

Invändigt ger många och stora rutor en ljus och öppen känsla. Tre stora hytter med två WC ger plats för alla gäster. Ägarhytten är föröver och har huvudändan förut. De akter gästhytterna har en ovanlig rymd där de på den lägsta punkten under sittbrunnen är 89 cm höga, även det klassledande.

Grand Soleil inleder med nya 46 LC ett samarbete med den Italienska designbyrån Nauta Design. Det resulterar i en båt med ett modernt formspråk i en sann exklusiv Italiensk anda.  • Start
  • Tekniska specifikationer
  • Begär prislista
  • Vill du veta mer?
  • Bilder
  • Dokument