Grand Soleil är Italienska båtar med fokus på avancerad konstruktion, prestanda, design och exklusivt utförande

Båtarna har en klassiskt modern design med rena linjer och inredningar med en varm, ombonad känsla. Genom att använda en avancerad uppbyggnad, där alla de nya modellerna har en bottenförstärkning i kolfiber för att ta upp laster från rigg och köl, nås maximalt förhållande mellan vikt och styrka. Grand Soleil är ett varv med stor flexibilitet och kan tillgodose de flesta anpassningar som kan önskas. Varvet har en stor erfarenhet och mycket kunniga personer som hjälper till att göra båtköpet till en rolig och spännande upplevelse. Varvets senase modeller har nominerats till Boat of the Year vid ett flertal tillfällen och Grand Soleil 46 vann 2010 och 46 LC vann 2016.

Grand Soleil fokuserar på båtar som är både praktiska och vackra. Båtarna är inte anpassade för att ha maximalt antal hytter för sin storlek utan passar en familj eller ett par med gäster utmärkt. Det ger också utrymme för goda stuvutrymmen invändigt samtidigt som det vackra formspråket kan flöda fritt.
På regattabanorna har Grand Soleil ett stolt arv. De senaste åren har båtarna varit mycket framgånsrika och bl a vunnit ORCi VM ett flertal tillfällen. Många av modellerna går att beställa i Sport-utförande vilket ger mer segelyta och en än mer avancerad uppbyggnad med bl a vakuuminjicering och inredning med sandwichkärna.

För de flesta är dock Grand Soleil en fantasktisk familjebåt och det märks inte minst i de fina inredningarna i ek, teak eller mahogny.
Grand Soleil erbjuder ett båtägande präglat av passion och en egen karaktär som är svår att finna i dagens allt mer likriktade utbud av båtar.Klicka här för att läsa vårt reportage från varvet!
Klicka här för att läsa om varvet, Cantiere del Pardo!