Komplett service för ditt båtliv


Bavia Yacht är ett av Sveriges största marinhandelsföretag och erbjuder en komplett service för din båt och ditt båtägande.
 • Visa mer

Se 18 Bavariabåtar på Bavaria World i Düsseldorf 19-27 januari
Snart är det dags för världens största båtmässa! I 17 hallar visas allt som hör båtlivet till. Med allt från styrpulpetare till Super Yachts i 100-fotsklassen är mässan en riktigt rolig upplevelse för hela familjen. Düsseldorf är Tysklands mode-huvudstad med utmärkt shopping och gamla stan, Altstadt, kallas för världens längsta bardisk.

Vi är på plats 19-23 januari 🤝 Möt oss där för en personlig visning!
För att boka en visning maila: Maila här!Båtar som visas på mässan:🛫Flyg direkt från Arlanda med SAS🛬
🛫Flyg direkt från Arlanda med Eurowings🛬

10 – 11 november Öppet lördag söndag 11:00 – 16:00Visning av Bavaria och Diva 34 SC på ost- och västkustSe Sveriges populäraste segelbåtar!
Bavaria är Sveriges i särklass mest sålda segelbåtar under de senaste 10 åren.
De senaste åren toppar Bavaria Cruiser 34 och 37 försäljningsstatistiken i Sverige.
Kom och se dem på våra kontor på Orust och Värmdö helgen den 10 – 11 november
Se båtarna och förstå framgången. Beställ nu för leverans till våren.
Upptäck också varför Bavaria även som begagnad båt är det mest efterfrågade märket i Sverige.

Här kan du se vilka modeller som är mest eftersökta på begagnatmarknaden:
Länk till Hamnen.se

Se nya Diva 34 SC på ost- och västkustenKom och se den av internationell fackpress lovprisade nya Diva modellen.
På Värmdö visar vi modellen med separat förpik och på Orust den spännande versionen med öppen förpik.
Upptäck hur nytänkande kan förgylla ditt båtliv med mer seglingsglädje och bättre komfort.
Fortfarande möjlig leverans till nästa säsong.

Båtar som visas
Värmdö
-Bavaria Cruiser 37, 2 cab.
-Bavaria Cruiser 34, 3 cab.
-Bavaria 30 Cruiser Begagnad 2006
-Diva 34 SC separat förpik, 3 hytter

Henån, Orust
-Bavaria Cruiser 34, 2 cab.
-Bavaria Cruiser 37 x 3 cab efter särskild överenskommelse
-Diva 34 SC öppen förpik, en stor och en mindre akterhytt

Förboka gärna ditt besök hos oss och beställ vägbeskrivning:
Henån: Conny Hallgren Maila här!
Värmdö: Bernt Lindquist Maila här!Ny stark ägare av Bavaria YachtsDet tyska investeringsbolaget CMP Capital Management-Partners GmbH har förvärvat ägandet av Bavaria Yachtbau GmbH. Investeringsbolaget grundades år 2000 och har omfattande kompetens inom tillverkning, automation, bilindustrin och har också erfarenhet av marin verksamhet.

"Vi är mycket nöjda med att ägarskiftet nu är klar och ser fram emot att fortsätta det goda samarbetet med varvet i Tyskland.
Under det gångna året har många nya spännande modeller utvecklats som marknaden har emottagit mycket positivt.

Bavarias modeller står mycket starkt i Sverige och har under många år varit det mest säljande segelbåtsmärket. Bavia Yacht har levererat över 1 000 Bavariabåtar i landet.
Båtarnas kvalitet och attraktionskraft visar sig också på begagnade sajter där Bavaria sedan flera år tillbaka är det mest sökta fabrikatet.
Den höga och jämna kvaliteten från varvet är ett resultat av en världsledande högteknologisk tillverkning där hela produktionskedjan löpande kontrolleras.

Vi har under sensommaren haft rekordmånga förfrågningar på Bavarias segel- och motorbåtar och ser nu fram emot att sälja och leverera nya båtar till nöjda kunder.
Varvet kan fortfarande leverera till nästa säsong och nu erbjuder vi höst/vinter rabatter!Bavaria på båtmässan i Oslo 6-9 septemberVåra kollegor på Bavaria Norge visar upp stora delar av flottan på mässan i Oslo.
Mer information om mässan här!

Vill du träffa oss i Oslo? Maila här!

Segelbåtar:
• BAVARIA CRUISER 34/3
• BAVARIA CRUISER 41/3 STYLE
• BAVARIA C45 STYLE

Motorbåtar:
• BAVARIA S30 OPEN
• BAVARIA S33 HT
• BAVARIA S36 COUPE
• BAVARIA S45 HT
• BAVARIA E34 FLY
• BAVARIA E40 FLY
• BAVARIA R40 COUPE

Vi har sålt över 1.000 Bavariabåtar
Om du vill kan vi sälja din båt också


Med vår stora erfarenhet av Bavariabåtar är vi också den effektivaste förmedlaren av begagnade Bavariabåtar. Det visade förra årets försäljning av andrahandsbåtar. Båtar som legat osålda hos andra mäklare såldes på en vecka vid våra bryggor.

Några av våra fördelar som förmedlare av andrahands Bavariabåtar:

 • Generalagent för Bavaria sedan 25 år tillbaka. Direktkontakt med varvet ger bättre service för säljare och köpare.


 • I särklass störst erfarenhet av Bavariabåtar. Kunskap om båtarna har både säljare och köpare nytta och glädje av.


 • Kontor med försäljningsbryggor på både väst- och ostkusten.


 • Bra finansiering för köparen.


 • Introduktionsgenomgång med köparen ingår. Spar tid och problem för säljaren och ett bättre båtliv för köparen.


 • För Bavariabåtar som är högst 5 år gamla kan vi erbjuda Bavaria Premium, en tilläggstjänst för säljaren. Ger 12 månaders garanti, besiktning, leveransgenomgång och märkesförsäkring.


 • Marknadsmässiga provisioner och rabatter när du köper ny båt av oss.
Vill du sälja eller köpa en andrahands Bavariabåt kontakta oss snarast för ett samtal om hur vi bäst kan hjälpa dig i din båtaffär:Träffa oss i Düsseldorf 20-28 januari och se nyheternaSe Bavarias stora nyheter på mässan i Düsseldorf
Bavaria Yachts presenterar återigen sin Bavaria World i hall 17 på mässan i Düsseldorf.
På över 3 500 kvm yta presenterar varvet 25 båtar i segelbåts serierna Bavaria C, Cruiser, Vision samt motorbåtar i serierna S, E, och Virtess.

Här finns 6 stora världsnyheter att upptäcka
Världspremiär är det för segelbåtarna C45 i tre olika utföranden, C50 och C65.
På motorbåtssidan har Bavaria E34 FLY och det nya flaggskeppet Bavaria R55 världspremiärer.
Världspremiär också för Nautitech 47 Power.
 • Visa mer

Diva 24 SC - En ny typ av båtDiva 24 DC har blivit en succé. Optimerad för komfortabel dagsegling med övernattningsmöjligheter har hon haft stora försäljningsframgångar. Vi har förutom till Sverige levererat båtar till Schweiz, Österrike, Tyskland, Spanien, Norge och Finland.
Diva 24 SC en ny båt i vår 7-serie. Båten har samma ”plattform” som familjeseglaren Campus 7.4 och dagseglaren Diva 24 DC. Grunden har bevisat sina fina seglingsegenskaper på kappsegling redan i familjeversioner. Nu presenterar vi en sportigare version optimerad för utbildning, fart och aktiv segling. Genom sin lätthanterlighet på vanlig trailer är båten optimal för seglarskolor och event. Med bekväm sittbrunn och kojplatser för 4 blir hon också en minicruiser med den grunda viken för sig själv och enkelt trailerbar till nya upplevelser.
 • Visa mer

Nya Bavaria C45 - Det har aldrig varit enklare att skapa din drömbåtNya C45 introducerar en mängd funktioner och finesser som tidigare varit förbehållna superyachts. Med en avancerad konstruktion och tillverkning, smarta tekniska lösningar och mer fokus på bekväm och snabb segling ger C45 mervärden som aldrig tidigare.
C45 har ett antal funktioner som ger den en särställning i klassen. Båten har klassens största sittbrunn, klassens största pentry, möjlighet till 5 hytter, avancerad Vacutech-tillverkning och man sköter alla båtens system enkelt från en plotter eller smartphone. Därtill möjlighet till jollegarage i aktern.

Interiören i C45 kännetecknas av ljus. Med över 60 kvm boyta kommer du finna dig väl tillpass. Genom de många och stora rutorna infinner sig en känsla av rymd. Det finns till och med en ruta förut.
C45 finns med 3, 4 eller 5 hytter. 3-kabinsversionen har ägarhytten förut samt dubbla akterkabiner. Ägarhytten har separat dusch och wc och akterkabinern delar på en separat dusch och wc. Versionen med 4 hytter har dubbla kabiner i förskeppet med varsin kombinerad dusch/wc. Akterhytterna delar på en separat dusch och wc. Versionen med fem hytter har en våningsbädd om styrbord akter om salongen.

C45 erbjuds i tre grundversioner, Holiday, Style och Ambition. Kortfattat skiljer det i utförande och utrustningsnivå. Holiday är främst tänkt för charter, Style är ägarversionen och Ambition är mer inriktad på prestanda. tillvalen till de olika versionerna återspeglar dessa inriktingar. Style-versionen har ett exklusivare utförande och materialval. Ambition har en högre mast och en djupare köl med bulb i bly.

Nya Bavaria C45 erbjuder dig tre basversioner, 10 olika layout-val, 3 olika träslag och en mängd olika tyger att välja mellan. Det har aldrig varit enklare att skapa sin egen personliga drömbåt och, eftersom det är en Bavaria, så ger C45 dig ett oslagbart värde för pengarna!

Klicka här för att maila och veta mer!
Diva 34 SC - Succé direkt!


Diva 34 SC seglar sedan ett par veckor tillbaka. Vi har sedan sjösättningen haft ett lanseringsevent på Bullandö, provseglingar med kunder, med den Tyska tidningen Yacht och med den Norska tidningen Seilmagasinet. Testen med Seilmagasinet finns redan nu att läsa i sin helhet på hemsidan:
Klicka här för läsa artikeln!

Provsegla!
Alla som seglar båten lovordar både fart och enkel hantering. Diva 34 SC är något så ovanligt som en båt med en komfortabel inredning för hela familjen och samtidigt en båt som bjuder på rolig och snabb segling.
Kontakta oss för en provsegling för att prova! Klicka här för att maila!
BAVARIA - POPULÄRASTE BEGAGNATBÅTEN 2016


Bavaria var den mest sökta segelbåten på Blocket under 2016, visar statistik som Blocket publicerade nyligen. Statistiken bekräftar att en båt som är populär som ny, också är populär som begagnad, vilket ger ett bra andrahandsvärde. En trygghet för köpare av nya båtar likväl som begagnade.
Undersökningen bekräftar vår erfarenhet som förmedlare av begagnade Bavaria, de säljs snabbt och till bra priser.

Går du i tankar av att sälja eller köpa en Bavaria? Kontakta oss, vi är experter på Bavaria och är generalagent sedan 1988.

Klicka här för att se vårt aktuella utbud av begagnat!

Bavaria World på båtmässan i Düsseldorf 21-29 januari


På världens största båtmässa i Düsseldorf 21-29 januari visar Bavaria 22 båtar på 3 800m², det är varvets största monter någonsin! Bland de 22 modeller som visas finns två världspremiärer då segelbåten C57 och motorbåten R40 Coupé visas för allra första gången.
Vi kommer att befinna oss på mässan under hela perioden och träffas i montern.
För att förhandsboka en visning kontakta oss redan per mail;

Ett nytt flaggskepp från Bavaria
Nu kommer det nya flaggskeppet från Bavaria. Den nya båten erbjuder en helt ny design av Italienska Maurizio Cossutti. Sittbrunnen har alla funktioner samlade vid två winchar inom räckhåll för rorsman och ett nedsänkbart bord skapar ett stor solbädd. Med en segelyta i krysstället på 136 kvm och 232 med gennaker så kommer nya C 57 erbjuda fantastiska seglingsegenskaper.
Interiört erbjuds båten med tre, fyra eller fem hytter, med eller utan crew-cabin. Totalt har båten 88 kvm yta invändigt!
Premiär för nya C 57 blir på mässan i Düsseldorf i januari 2017.

Återupplev Bavarias nyheter och fantastiska monter på Düsseldorf-mässan


Segelbåtar


 • Visa mer

Nya Bavaria DA10 – Nytänkt för sjön!


Nu presenteras Bavaria DA10 - En helt ny typ av båt där varvet dragit nytta av sin stora erfarenhet av motor och segelbåtar. I nya DA 10 har man tagit det bästa av dessa båttyper och utvecklat DA 10. DA10 är utvecklad för att erbjuda en stor motorbåts komfort och enkla hantering och segelbåtens låga driftskostnader. Faktum är att DA10 har betydligt mer utrymme jämfört med en segelbåt, och går betydligt mer bränsleekonomiskt jämfört med en normal motorbåt.
DA10 är en semi-deplacerande båt skapad och optimerad för farter upp till ca 10 knop. Beroende på motoralternativ är maxfarten ca 15 knop, men i marschfart är förbrukningen låga ca 6 liter per timme!
DA10 kan beställas som Sedan eller Fly och interiören erbjuds med två eller tre separata hytter. Salongen har 360 graders runt-om-sikt med pentry, sittgrupp och en centralt placerad styrplats. Ett stort akterdäck har även det en sittgrupp med bord och en nedfällbar badplattform.
Den innovativa interiören ger två magnifika hytter med egen WC och dusch. I versionen med tre hytter ligger ägarhytten i förskeppet och två stora hytter längst akterut
Bavaria DA10 är utvecklad av de välkända superyacht-designerna Vripack från Holland som genomfört avancerad datasimulering för att skapa det effektivaste skrovet som är möjligt.
Nya Da 10 är det perfekta sommarhemmet på sjön med låga kostnader för att byta sjötomt.

Maila Carl för mer information!

 • Visa mer

Diva 39 från 1982 vinner allt 2015


Underground-rörelse som håller
Den allra första Diva 39:an seglas i dag med stor framgång av andra generationen Brenter. PO Brenter byggde prototypen i Fabolas lokaler mitt i Stockholm. Under gatan i Slussen, på Gamla Stan sidan, hade Fabola sina försäljningslokaler och här byggdes också prototypen. PO som hade fullt upp på dagarna smög ner under gatan när mörkret föll och lyckades bygga en fantastisk fin båt som håller än i dag.
 • Visa mer

Vi har tittat närmare på Bavarias två motorbåtsnyheter:
Sport 300 och Sport 330


Det första som slår en är att båtarna ser klart större ut en sina föregångare. Sittbrunnarna känns med den nya layouten närmast dubbelt så stora!
Vad varvet och dess designers gjort är att ta bort de tidigare dominerande solbäddarna och i stället gjort stora sittgrupper och mer fri yta. Fortfarande kan soldyrkaren få sin solbädd genom en enkel konvertering av sittsofforna och bordet.
 • Visa mer

Den största nyheten från Bavaria ryms i fickan


Under mässan introducerade varvet en ny tjänst, Bavaria+. Den nya tjänsten är till för att underlätta för Bavaria-ägare att få information om sin båt och sin utrustning, att underlätta service samt att kunna beställa reservdelar.
 • Visa mer

En ny sorts Coupé!


Bavaria har med sin sportserie utvecklat sportcruisern till nya höjder. Aldrig tidigare har kombinationen av daycruiserns generösa däcksytor kombinerats med stora boendeutrymmen så som Bavaria utvecklat i sina Sportmodeller. Konceptet är också en stor framgång för världens effektivaste varv och har gjort det till en ledande motorbåtstillverkare.
De nya Sport modellerna har utvecklats ytterligare ett steg med erfarenheter från varvets mångfalt prisbelönta motorbåtsserie Virtess.


 • Visa mer

Ny generation motorbåtar från Bavaria


Inspirerade av den enorma framgången med Bavarias exklusiva motorbåtsserie Virtess presenterar nu varvet en ny Sport serie. Först ut Bavaria Sport 360. Båten får världspremiär på flytande mässan i Oslo 4 till 7 september. Nästa modell är Bavaria Sport 400 med premiär i Cannes 9 – 14 september.


 • Visa mer

Se Nya Virtesse 420 Fly på Värmdö


Aldrig tidigare har en ny stor motorbåtsmodell prisats så av en enig press.
Aldrig tidigare har en ny exklusiv båt modell fått så många internationella utmärkelser.
Kom och bilda din egen uppfattning om Bavarias succémodell Virtess 420 Fly.

Klicka här för att maila och boka en personlig visning med Carl!

Campus 7.4 Mässans Båt i Oslo!


Campus 7.4 har valts till mässans båt på båtmässan Sjoen For Alle i Fornebu utanför Oslo.
En jury bestående av journalister från de Norska tidningarna Seilas, Seilmagasinet och Båtliv delade på torsdagskvällen ut priset.
Campus 7.4 fick priset för sitt nytänkande med enkel hantering på trailer kombinerat med plats för en liten familj på en kustseglats. De övriga nominerade var Bavaria 33 Cruiser, Hanse 345 och Beneteau 41.
Läs mer på: Seilas hemsida
Mässan pågår till på söndag och vi visar även Diva 24 DC.

Se Farr Yacht Design´s seminarie igen


På Scandinavian Sailboat Show i lördags 12/1 pratade konstruktörerna bakom Bavaria, Farr Yacht Design, om båtkonstruktion. Farr representerades av Britton Ward som bland annat varit inblandad i design av två Americas Cup-båtar, ett par Volvo Ocean Race-båtar och nu är ansvarig för den nya Volvo Ocean 65 som kommer användas av alla team i nästa Volvo Ocean Race.

Hade du inte möjlighet att vara på plats så kan vi tack vare Sittbrunnen.se titta på föreläsningen igen.

Klicka här för att se föreläsningen!

Aktuellt: